Gevolgrecht.nl is opgericht met als doel gedupeerden op de hoogte te brengen van hun recht op een compensatie. Dat is ons doel, onze missie.

Rienk & Gerben-Jan

Lees verder waar wij voor staan.

Aanrijding gehad? Doe dit direct!

Een aanrijding is niet niks en doet altijd wel iets met je. Hieronder alvast een aantal praktische tips:

Ga naar je huisarts

Als je gewond bent geraakt in een (verkeers)ongeluk, ga dan zo snel als mogelijk naar je huisarts voor lichamelijk onderzoek. Doe dit ook als je denkt dat het niet veel voorstelt. Dit is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor het mogelijk verhalen van schade. Wacht hier niet te lang mee, want des te langer je wacht, des te moeilijker het is om aan te tonen dat de klachten door de aanrijding komen. 

Bel je eigen verzekering

Was je als bestuurder van een auto of ander motorvoertuig betrokken bij het verkeersongeluk? Meldt het ongeluk dan bij je eigen autoverzekering. Als je een rechtsbijstandverzekering of een ongevallenverzekering hebt, is het verstandig het ongeval daar ook te melden. Tip: met een rechtsbijstandverzekering kun je bij die verzekeraar je belangen laten behartigen, maar het is aan te raden dat te laten doen door een volstrekt onafhankelijke letselschadejurist of -advocaat die hierin gespecialiseerd is. Deze deskundige hulp kost meer, maar dat maakt jou niet uit, want de kosten hoef jij niet te betalen. Het is namelijk wettelijk geregeld (Burgerlijk Wetboek 6, artikel 6.96) dat de kosten voor de aansprakelijke partij zijn.

Let op jezelf

Ben jij na de aanrijding bang of boos? Raak je gespannen van alle praktische zaken die je moet regelen? Dit zijn normale stressreacties. Je normale ritme is overhoop gehaald en je moet omgaan met de gevolgen. Als je gewond bent geraakt heb je tijd nodig om te herstellen voordat je de draad weer op kunt pakken. Sta open voor hulp en laat je bijstaan door professionals. Daar heb je recht op en het kost je niks.

Neem contact op met een rechtshulpverlener

Ben je gewond geraakt in een verkeersongeluk? Ook als jij vindt dat het wel meevalt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een rechtshulpverlener. Dat kan via ons, want het Letselschade Collectief kan je koppelen aan door ons erkende experts bij jou in de buurt, die bewezen hebben ervaren te zijn en willen vechten voor jouw belangen.

Houd je kosten en gezondheid goed bij

Houd een overzicht bij van alle gemaakte kosten als gevolg van de aanrijding. Bewaar zo veel mogelijk rekeningen en bonnen, want deze kunnen dienen als bewijs voor de schade. Want jij moet voor een vergoeding voor schade bewijzen dat je schade hebt opgelopen. Het kan ook zinvol zijn om een medisch dagboek bij te houden. Hierin noteer je bijvoorbeeld hoe je gezondheid is en wanneer je een arts hebt bezocht naar aanleiding van de aanrijding. Een dagboek kan later helpen bij het beantwoorden van vragen over je gezondheid en je herstelproces.

Meld je gratis en vrijblijvend aan op Gevolgrecht.nl

Twee weten meer dan één. Vooral als één van die twee gespecialiseerd is in letselschade. Gevolgrecht.nl helpt jou met een redelijke compensatie. Jij hoeft hier niet veel voor te doen. Pas goed op jezelf. Een ongeval is immers niet niks!

Start de zelftest